Microbiol Basis

Probiotica

Microbiol Basis bevat een lage dosering probiotica en is uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik om de spijsvertering en de weerstand te ondersteunen. Tevens is dit product zeer geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
 
De naam Microbiol is afgeleid van ‘microbioom’. Dit is het geheel van alle micro-organismen die op en in ons lichaam leven, zoals bijvoorbeeld de darmflora. Onze darmflora speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Deze is belangrijk voor de voedselvertering en heeft daarnaast invloed op het functioneren van het immuunsysteem. Tevens wordt de gezonde barrièrefunctie van de darm ondersteund door deze micro-organismen en maken deze kleine hoeveelheden gunstige stoffen aan, zoals B-vitaminen en vitamine K.
 
Een probioticum kan helpen de darmflora te versterken. Niet elk probioticum is echter hetzelfde. Om een goed probioticum te kiezen is het met name van belang om te weten welke bacteriestammen erin gebruikt zijn. Lang niet elke stam heeft namelijk gezondheidseffecten. En de een kan beduidend effectiever zijn dan de ander.

Microbiol Basis bevat 500 miljoen cfu Lactobacillus acidophilus, LA- 5® en 500 miljoen cfu Bifidobacterium, BB-12® (Bifidobacterium lactis).
 Dit zijn twee stammen die veel gebruikt worden in wetenschappelijke onderzoeken en waarvan de effectiviteit en kwaliteit is aangetoond.
 
Door de producent Chr. Hansen in Denemarken is uiterste zorg besteed aan de stabiliteit van de producten zodat deze niet in de koelkast bewaard hoeven te worden of gekoeld getransporteerd dienen te worden. Om de stabiliteit nog verder te ondersteunen zorgt Vitals voor de best mogelijke verpakking om een probioticum in te bewaren, namelijk speciaal donker violet glas. Vergeleken met plastic potten of zelfs bruin glas, vormt dit de meest effectieve barrière om licht, lucht en vocht buiten te houden wat van groot belang is voor gevoelige producten zoals probiotica. Daarnaast zit in de verpakking een vochtabsorberend zakje en wordt de verpakking hermetisch afgesloten met een luchtdicht aluminium seal. Allemaal om de kwaliteit, potentie en houdbaarheid van het product te bevorderen.

Samenstelling per capsule (dagdosering):  
L. acidophilus, LA-5 500 miljoen cfu*
B. lactis, BB-12 500 miljoen cfu*

*Colony Forming Units (aantal levensvatbare bacteriën die in staat zijn zich te vermenigvuldigen en een kolonie te vormen) 

Dit product bevat originele bacterieculturen van Chr. Hansen.
LA-5® en BB-12® zijn geregistreerde handelsmerken van Chr. Hansen.

Hulpstoffen:
Microkristallijne cellulose (cellulosegel), maltodextrine, hydroxypropylmethylcellulose(vegetarische capsule), siliciumdioxide, magnesiumstearaat, titaniumdioxide.

Bevat geen: 
Gluten, soja, conserveringsmiddelen, synthetische geur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en vrij van GMO.

Allergie-informatie:
Bevat melk. 

Gebruik:
1-2 capsules per dag met ruim water innemen, bij een maaltijd of zoals geadviseerd. Voor kinderen kan de capsule geopend worden.